Kæmpe cykelfest i Horsens

21. juni, 2014

Horsens vært for DM i holdløb

Horsens Amatør Cykleklub var 21. juni 2014 vært for historiens første åbne DM i holdløb. En kæmpe cykelfest var arrangeret ved Forum Horsens, hvor det fra morgenstunden summede af liv med holdbusser, biler med cykler, EXPO-område med udstillinger, stor bod med grillpølser og alskens forfriskninger.

Løbet startede med børne-ungeklasserne som i strid vind kørte 20 km fra Forum Horsens til vendepunktet i Søvind og retur. De voksne fik en lidt længere tur på 45 km. Hele ruten og dermed også den meget trafikkerede Oddervej var spærret af til formålet.

I U13 stillede Horsens med et ”ægte klubhold”, og Jacob Christensen, Johan Gørtz, Oliver Madsen Nielsen og Jonas Tronbjerg Eye kørte en flot 4. plads hjem.

U15-rytterne var så flot repræsenteret, at de kunne stille et helt klubhold samt et mix-hold. Mads Degn, Mads Fenneberg, Jonas Gemmer og William Blume Levy kørte en flot 5. plads hjem på trods af, at William måtte tage turen med et brækket kraveben. Phillip Nyto Fisker Mølgaard og Jacob Juul Jensen havde slået sig sammen med 2 ryttere fra Hammel og kørte sig til en 13. plads.

I U16 deltog Freja Nielsen og Fie Pedersen på hver deres mixhold. De to hold var de eneste i pigeklassen og dermed blev det til guldmedalje til Freja Nielsens hold og sølvmedalje til Fie Pedersens hold.

I U17-klassen var Nick Brigsted eneste HAC-rytter. Nick deltog på et mixhold med ryttere fra Middelfart, Rødekro og Djurs. Det blandede hold kørte sig til en 3. plads og bronzemedalje.

I de åbne klasser stod Danner Kirkel og Gudmund Brændgaard øverst på podiet på et mixhold og kan dermed kalde sig danmarksmestre i holdløb. Tillykke til alle!

Nogle travle dage for arrangørerne er slut og spændingen er udløst for rytterne. Horsens Amatør Cykleklub og Horsens Kommune er endnu engang sat på landkortet for at afholde en stor event.

Mogens Jensen-Storch, formand for Horsens Amatør Cykleklub sender en stor tak til alle ryttere og hjælpere, der har deltaget i arrangementet: ” Vi er utrolig stolte over at have været medarrangør for dette store projekt. Frivillige hjælpere har leveret en fantastisk indsats over de seneste dage, så det lykkedes at skabe denne cykelfest. Arrangementet blev afviklet på sikker og forsvarlig vis uden uheld. Vi har fået stor ros for arrangementet fra mange sider og jeg vil gerne takke alle for en stor indsats”.