3 HAC-ryttere på U17- landsholdet

28. oktober, 2015

 

Horsens Amatør cykleklub har fået udtaget tre talentfulde ryttere til U17 bruttolandsholdstruppen 2016, der netop er udtaget af landstræner Henrik Simper.

 

De tre ryttere, der fik den glædelige besked fra landstræneren, er William Blume Levy, Mads Fenneberg og Jonas Haugsted Gemmer. Sidstnævnte er 2. års U17-rytter og med i truppen for 2. år i træk. Han ved derfor, hvad der venter de tre ryttere: "Der skal trænes mange timer - rigtig mange timer!" udtaler den 15 årige Jonas Haugsted Gemmer fra Egebjerg og uddyber: "I marts måned skulle vi f.eks. træne 60 timer på cyklen og lave styrketræning hver 3. dag, og dårligt vejr er altså ingen undskyldning! Så det handler om at være god til at bruge sin tid effektivt, når skolen også skal passes."

 

Landsholdsrytterne skal hver måned sende træningsdagbog til landstræneren med information om, hvor meget de har trænet, hvordan de har trænet, samt hvor mange timers nattesøvn, de har fået. Herefter modtager de en tilbagemelding fra landstræneren, om der er noget i deres træning, der skal ændres på. 

 

Første gang de nye landsholdsryttere skal samles, er ved en talenttræning, der finder sted på Elite Sports Akademiet i  Aarhus lørdag den 7. November, hvor rytterne bl.a. bliver undervist i styrketræning af Team Danmarks fysiske trænere. 

 

Det bliver spændende at følge de tre stærke ryttere i fremtiden. Det er unikt, at Horsens Amatør Cykleklub har så stærk repræsentation i én klasse i landsholdssammenhæng. Det er til gengæld ikke overraskende, da alle tre ryttere igennem flere år har leveret solide resultater og været fast på podiet til diverse cykelløb - både i Danmark og til løb i udlandet.

rtyrtyrty
Thrane.nu