5 sejre til Horsens AC i weekenden!

11. december, 2014

Mens nogle U13 og U15-ryttere fra begge distrikter kørte Kidz Tour i Berlin – her i blandt vores egne U13 piger Mie Degn og Alberte Juul Jensen – konkurrerede de øvrige til løb i Vejle og Sønderborg. Det blev til hele 5 sejre til Horsens! Dobbeltsejr til Jonas Gemmer i U15 og Viki Juliussen i U13 pigeklassen, mens Casper Steen tog sig af 1. pladsen i D-klassen i det bakkede terræn i Vejle.

Løbet i Vejle er kendt for en del højdemeter og mange ryttere sled sig igennem adskillige runder i frisk jævn vind. Distancerne var i alle børne-ungeklasser skruet op til maksimum.

Viki Juliussen konkurrerede mod en enlig Odder-rytter i U13 pigeklassen. Hun rykkede fra start og kom alene hjem 5 minutter før pigen fra Odder. Sikker sejr!

I U13-drengeklassen lå Oliver Madsen Nielsen og Johan Gørtz fint med feltet. På sidste runde op mod opløbet spredtes rytterne lidt mere og kom drypvis ind. Oliver og Johan sluttede som henholdsvis nummer 17 og 18, udenfor præmierækken. De kæmpede begge flot og var i mål under et halvt minut efter vinderen.

U15 drengene var ude på 50 km eller 5 omgange. Jonas Gemmer lå fra start i den førende gruppe. Han trak fra op mod mål og holdt sig en halv cykellængde foran de næste ryttere de sidste 200 meter. En god kombination af en stærkt kørende Jonas og ny ramme gave en rigtig flot sejr! William Blume Levy kom ind i den næste gruppe og tog 16. pladsen og præmie. Mads Fenneberg var også stærkt kørende, men sled måske for meget? Fra at ligge længe i den førende gruppe måtte Mads til sidst give sig og sluttede på 25. pladsen. Mads Degn udgik desværre efter 4. omgang på grund af en skade.

U17 drengene var som vanligt stærkt kørende. Der var præmie til både Nick Brigsted og Lasse Pedersen, som fik henholdsvis en 10. plads og en 13. plads. U17-rytterne holdt sammen til det sidste på et ret stort felt, hvor begge Horsens-ryttere lå solidt. Jorn Orlemans, der også plejer at være sikker præmietager kørte løb i Holland.

U16-pigerne kæmpede bravt. Freja Louise Nielsen tog 2. pladsen og Fie, der er to år yngre kom ind få sekunder efter på 5. pladsen, som desværre var første placering uden for præmierækken.

De store drenge tog også præmier. Casper Steen vandt spurten i D-klassen, imens far Flemming fik 8. pladsen og præmie i H40. Brian Poulsen og Morten Arild Nielsen kom ind lige udenfor præmierækken.

Daniel Svingel, Martin Hansen og Arthur Ansons gjorde en flot indsats i henholdsvis C- og B-klassen. Alle blev placeret lige udenfor præmierækken.

Søndag blev bakker og sol skiftet ud med en helt flad rute og det værst tænkelige regnvejr. Det holdt ikke de unge mennesker fra at skabe et rigtigt spændende cykelløb. Stærk sidevind blev udnyttet og der var stor spredning på alle flere felter.

Viki Juliussen gentog successen og kørte alene i mål som vinder i U13 pigeklassen. Oliver Madsen Nielsen kæmpede hårdt og denne gang blev det til en flot 6. plads med præmie.

Jonas Gemmer udnyttede sidevinden og slap afsted i U15-klassen. Han kørte alene 26 km til mål og kom ind godt 2 minutter før resten af feltet. William Blume Levy og Mads Fenneberg lå i feltet og tog henholdsvis en 11. plads og en 14. plads med præmie. U16-pigerne holdt samme hierarki som om lørdagen, hvor Freja Nielsen igen sluttede på 2. pladsen med præmie og Fie Pedersen på 4. pladsen.

De to U17-ryttere Lasse Pedersen og Nick Brigsted var begge uheldige at punktere på de regnvåde veje.

Familien Steen var som altid sikre præmietagere. Flemming Steen tog en 4. plads med præmie i H40 og Casper Steen 6. pladsen og præmie i D-klassen. Niclas Kjærhus kom ind på en 19. plads.