Tour de Himmelfart 2015

17. maj, 2015

Så er Tour de Himmelfart 2015 overstået. Og atter en gang med en flot indsats af vores unge HAC-ryttere.

Tour de Himmelfart er Nordeuropas største etapeløb for børne-/ungeryttere fra U11 til og med juniorklassen. Det er et traditionsrigt løb, som mange af de nuværende professionelle cykelstjerner har deltaget i gennem tiden.

Løbet køres over tre dage. Førstedagen starter med linjeløb på Ballevej i Odder, derefter gadeløb. I år havde Tour de France djævlen, Didi Senft, taget opstilling i Odder og han sendte alle ryttere godt af sted ligesom han heppede i bedste Tour de France stil hele dagen. Han fik selskab af Anders Juul, som havde medbragt eget spyd. Andendagen består af enkeltstart og kriterium. Den sidste dag afsluttes med Kongeetapen på den meget kuperede rute, hvor man blandt andet skal forcere Pederstrupbakken. Løbet har typisk deltagere fra de Skandinaviske lande, Holland, Tyskland og Belgien.

I U11-klassen deltog Oscar Holm Lauridsen fra Horsens AC og han har helt sikkert samlet sig god erfaring. Oscar kæmpede flot og sluttede på en samlet 21. plads.

U13-drengene var repræsenteret af Emil Andersen, da Oliver Madsen Nielsen stadig er ramt af infektion. Emil sluttede som nr. 50 i det store felt. I pigeklassen gjorde Alberte Juul god figur og sluttede på podiet som nr. 4 med points!

I U14-klassen var Jacob Christensen stærkt kørende og viste fra start, at han hører til blandt de stærkeste drenge i denne klasse. Jacob placerede sig som 3’er og 4’er på de første 4 etaper og lå godt op mod finalen. På Kongeetapen, hvor en del ofte bliver afgjort var Jacob med på første omgang og så kom uheldet…. Jacob kørte i et hul, og endte med et sprængt dæk. Super ærgerligt! Uheldet skete samme sted som Jacob knækkede kæden for et år siden. Det må der laves om på næste år!

I U15-klassen var Mads Fenneberg og William Blume Levy også med blandt de stærkeste drenge. Begge kørte med helt fremme hele ugen og her blev det meste afgjort på enkeltstarten. Mads sluttede på 10. pladsen og William på 13. pladsen - begge med points. Der var en del stærke udlændinge med i feltet og de to Horsens ryttere gjorde deres del af arbejdet for at holde den gule trøje på danske hænder. Det lykkedes og giver en lille forsmag på, hvordan man på et hold kan hjælpe hinanden.

I U16-pigeklassen var der også stor udenlandsk deltagelse, men her bemærkelsesværdigt flot, at Horsens AC stiller med 3 piger. Mie Degn sluttede på en 42. plads, Fie Pedersen på 45. pladsen og Viki Juliussen på 50. pladsen. Ingen af pigerne kom inden for præmierækken - heller ikke specielt let for vores piger, der er 1. og 2. års-piger. Klassen dækker 3. årgange.

Hos U16 drengene var Jonas Gemmer og Mads Andersen til start. Også her var der stor international deltagelse. Jonas og Mads er begge stærke enkeltstartsryttere og fik sig kørt godt i stilling til de sidste etaper. Jonas forsøgte sig med et udbrud på Kongeetapen, der ligger godt til ham, der elsker bakker. Udbruddet holdt flere omgange, men blev desværre indhentet til sidst. Sådan er cykelløb så ubarmhjertigt. Jonas og Mads gjorde begge en stor indsats i det store U16 felt og kørte sig til præmie med en 25. og en 29. plads.

I U17 feltet kæmpede Martin Andersen, Jesper Steffensen og Mikkel Sørensen mod mange internationale ryttere samt de pt. stærkeste ryttere fra både U16 og U17, som var udtaget af landstræneren. Landsholdet tog sig da også af de fleste topplaceringer. Martin sluttede på en flot 43. plads, Mikkel som nr. 49 og Jesper Steffensen som nr. 64.

Freja-Louise Algren Nielsen kæmpede bravt i Dame Junior - blandt kun 5 danske deltagere, resten fra udlandet. Efter 4. etape lå Freja placeret som nr. 47, men fremgår ikke af den samlede liste efter Kongeetapen, formentlig fordi hun har fået defekt. Flot kørt blandt de mange stærke deltagere. Freja er 1. års Dame Junior og kører ikke som mange af de udenlandske piger på hold.

Stærkt kørt Horsens. Næste weekend går det løs til Pinseløb I Silkeborg, Herning og Hammel.

rtyrtyrty
Thrane.nu