Efterårsferie og vintersæson – hva’ så?

16. oktober, 2015

 

 

Hvad laver rytterne i drenge-/pigeafdelingen egentlig, når efterårssæsonen er slut og der ikke er flere løb og ej heller struktureret træning?

Svaret er, at mange har slappet af efter de sidste løb, hvilket er dem velundt efter en lang sæson. Kroppen skal restituere, og mentalt kan det være godt at lave noget helt andet i nogle uger. MEN de elsker jo at cykle og en god tradition hvert år, er BGI Camp, som arrangeres på BGI Akademiet og som samler ca. 40 ungdomsryttere mellem 10 og 14 år fra hele landet.

I år er ingen undtagelse og selvfølgelig er Horsens ACs drenge og piger med. Det er en samling, som de glæder sig til hele året. Det er tre dage med fart på konstant. Der er cykelløb i Skjold og Klejs, enkeltstart, holdløb osv. Leg, læring og hyggeligt samvær med alle de andre cykelryttere, fodboldspillere, dansere mv., som er på skolen hele ugen. Faktisk er campen så populær, at tre HAC-ryttere, som for længst er blevet for gamle til at deltage har meldt sig som frivillige hjælpere. Det er Mads-Emil Juul Jensen, Frederik Sønderby og Nick Brigsted. De er alle tidligere elever på BGI og det er tydeligt, at de nyder at være ”tilbage på skolen” samtidig med, at de hygger sig med at lære fra sig til de yngre ryttere: ”Når man er på efterskole lærer man at hjælpe til og det er dejligt at kunne give noget til nogle af dem, der er yngre end en selv. Det har jeg også selv nydt godt af”, siger Frederik Sønderby.

Deltagerne er trætte efter de tre dage. Det ses tydeligt. Masser af træning og de indrømmer også, at der blev snakket længe efter, at lyset skulle være slukket. ”Den her camp kan klart anbefales! Det er de fedeste tre dage. Personligt har jeg fået masser af god træning, nye venner og vist også lidt for meget kage! Jeg starter som elev på BGI næste år. Det glæder jeg mig til.”, siger Mads Fenneberg, som til næste år kører U17 for Horsens AC.

Morten Christiansen har styret slagets gang på campen. Han er til daglig lærer på BGI Akademiet og ansvarlig for skolens cykellinje. Morten er selv tidligere toprytter og har mange flotte præstationer, herunder adskillige danmarksmesterskaber bag sig. Morten er stadig aktiv i Horsens AC og det er tydeligt, at han kan inspirere de unge mennesker. Han ved hvad det hele handler om: ”Det er en anderledes måde at træne på. Når vi har ryttere samlet på tværs af klubber får vi mulighed for at udfordre dem og lære dem noget, som man ikke kan til almindelig træning på en tirsdag i den lokale klub. Vi kan se, at det knytter nye venskaber og bånd mellem rytterne, og det er også en del af motivationen, når man er cykelrytter. Personligt synes jeg det er en fornøjelse at arbejde med børn, der brænder for deres sport. Det giver også mig selv motivation”.

Efter efterårsferien starter en del af HAC-rytterne med banecykling i Odense. Flere samles jævnligt til MTB-træning og løb. Allerede på søndag kører nogle af rytterne Midtjysk Vinter Cup (mtb) og ellers bliver vintercyklerne nok også snart fundet frem. Så kan I se vore ryttere på landevejene igen – med og uden lys afhængigt af tidspunkt på dagen. De holder aldrig helt stille.

HACs udsendte; Hanne Blume

 

rtyrtyrty
Thrane.nu