Jysk-/fynske mesterskaber

13. maj, 2015

I weekenden blev der kørt om de jysk-/fynske mesterskaber i Enkeltstart og landevejsløb.

Følgende ryttere fra Horsens AC kan nu kalde sig jysk-fynske mestre: Tommy Vibholm, Mads Fenneberg, Alberte Juul, Morten Leth Jensen og Brian Poulsen

På enkeltstarten i Esbjerg lagde Tommy Vibholm ud med at vinde en sikker sejr og det jysk-/fynske mesterskab i H60.

I drenge-/pigeklasserne tog Mads Fenneberg 1. pladsen hos U15-drengene. Der var kamp til stregen, da William Blume Levy kom ind 0,4 sekund efter Mads. Han fik dermed 2. pladsen og herefter satte Jacob Christensen streg under U15-drengenes styrke i Horsens AC ved at tage 4. pladsen. Stærkt kørt.

Alberte Juul  kørte sig til sølvmedalje i U13-pige-klassen, mens Emil Andersen blev nr. 7 i drengeklassen, dog uden point.

U17-drengene var også stærkt kørende.  Mads Andersen kørte sig til en flot 9. plads, mens Mikkel Sørensen blev nr. 13 med præmie. Jesper Steffensenblev nr. 32 i den store U17-gruppe.

Søndag var Horsens AC vært for linjeløbet i Gedved og er der noget bedre sted at tage sejren end på hjemmebane? Morten Leth Jensen gjorde det i C-klassen og kan dermed kalde sig jysk-/fynsk mester foran klubkammeraten Nicklas Runliden, der tog en sikker 2. plads. Niclas Kjærhus var med i samme klasse og lå godt med. Desværre knækkede kæden på sidste omgang og Niclas måtte udgå. Ingen tvivl om, at de tre populære fyre blev fulgt tæt af de yngre klubkammerater. Nicklas Runliden vil fremover være at finde i B-klassen, hvor han er rykket op efter på kort tid at have kørt adskillige points hjem.

I H40var der igen sejr til Horsens AC, da Brian Poulsen efter et udbrud spurtede sig til en sikker sejr og det jysk-/fynske mesterskab. Steen Larsen lå ligeledes godt med fremme og kom ind kort efter på en 3. plads og dermed bronzemedalje. H40- er et stærkt felt og de øvrige Horsens-ryttere lå ligeledes godt med. Flemming Steenblev første uplacerede med en 16. plads og  Morten Arild Nielsen, Jens Peder Ravn Rasmussen og Finn Yding Sørensen kom ind kort efter.

Tom Knudsentog points i H50 med en 12. plads og ligeledes Tommy Vibholm i H60.

I Drenge-/pigeklasserne tog Alberte Juul weekendens 2. medalje og hermed har vi også en kvindelig jysk-/fynsk mester i U13. Stærkt! I drengeklassen kørte Emil Andersen sig igen i præmierækken som nr. 9, mensOliver Søholm fik en 14. plads. Oliver Madsen Nielsen, der også plejer at være at se i U13 feltet var desværre blevet syg – håber han snart er frisk igen.

Hos U15 drengene lå Mads Fenneberg, Jacob Christensen og  William Blume Levy med fremme i et udbrud på 10 personer, som kom af sted fra start. Williamkørte sig til en 4. plads. Mads Fenneberg til en 7. plads, men Jacobvar så uheldig at punktere – han var desværre ikke den eneste. De våde veje gav nogle udfordringer. Hos U16-pigerne blev Mie Degn første uplacerede med en 4. plads og Viki Juliussen fik 7. pladsen. Flot kørt af de to førsteårsryttere.

U17-drengene var igen godt kørende. Bedst placerede blev Mikkel Sørensen på 11. pladsen, Martin Andersen på 14. pladsen og Mads Andersen på 20. pladsen – alle med præmie.  Jesper Steffensen blev nr. 28. Godt kørt af Jesper, som endnu kører sine første løb.

Tillykke med de flotte placeringer! I Kristi Himmelfarts dagene køres der Tour de Himmelfart, som er et af årets højdepunkter for drenge-pigeklasserne og juniorklassen. Good luck!