U14-drengene og U13-pigerne vandt holdkonkurrencen i Tour de Himmelfart

1. juni, 2014

- og herudover mange flotte individuelle placeringer

Tre dage med sol på næserne og rigtig godt cykelløb er nu afsluttet.

Odder Cykel Klub afviklede igen i år det traditionsrige etapeløb ”Tour de Himmelfart”, i Kristi Himmelfarts dagene. 5 etaper blev der kørt på over 3 dage, fra torsdag til lørdag.

Torsdag blev der kørt linieløb og gadeløb. Om fredagen skulle der køres enkeltstart med hele 744 deltagende ryttere og om eftermiddagen blev der afviklet kriteriums etape. Lørdag, blev løbets kongeetape afviklet, hvor rytterne blev sendt over den berygtede Pederstrup bakke.

De tre stærke U14-drenge William Blume Levy, Mads Fenneberg og Phillip Nyto Fisker Mølgaard havde dannet hold i U14 og kæmpede alle dage for at holde føringen i holdkonkurrencen. Det blev til flere gange bonussekunder til William i linjeløbene og nogle gode enkeltstarter, hvor Mads var blandt de hurtigste. Allersidst lagde de alle tre kraftigt afstand til rytterne fra Køge (8 minutter og 16 sekunder) og Amstel på Kongeetapen. Ud over sejren i holdkonkurrencen kunne Mads Fenneberg tage en individuel 4. plads, William en 5. plads og Phillip 13. pladsen – alle med præmie.

U13-pigerne gjorde drengene kunsten efter og tog ligeledes sejren i holdkonkurrencen. Individuelt blev det til en 3. plads til Mie Degn og en 5. plads til Alberte Juul – begge med præmie. Viki Juliussen tog 8. pladsen.

Hos drengene i U13 var Jacob Christensen og Oliver Madsen Nielsen stærkt kørende og tog henholdsvis 22. pladsen og 30 pladsen i det store U13-felt. Spændende cykelløb, hvor rytterne hele tiden gik op i at køre sig endnu længere op i klassementet.

Hos U15-drengene blev det til en samlet 10. plads til Jonas Gemmer efter blandt andet at have taget en individuel 5. plads med bonussekunder og en 32. plads til Mads Degn. Jacob Juul udgik af klassementet på sidste etape efter også at have kæmpet godt.

Hos pigerne i U16 var der også hård konkurrence. Fie Pedersen sluttede på 42. pladsen, hvilket ikke var så skidt endda, idet Fie er 1. års U16-pige. Freja kæmpede lidt med sygdom på første etape og endte med at springe kæden på Kongeetapen, hvorefter hun måtte udgå.

I U17 var Jorn Orlemans tilbage i god stil og lavede så afgjort sin del af arbejdet i U17-feltet. Han sluttede på en flot 12. plads, endda på trods af at have fået ekstra sekunder, da han var kørt forkert på enkeltstarten. Lasse Pedersen sluttede på 65. pladsen og Nick Brigsted og Mads-Emil Juul Jensen udgik.